Sähköpoppista Neulamäen koululla

DSC_0476.JPG

Tiedekeskus Heurekan pop-up-koju saapui Neulamäen koululle perjantaina 20.9.19. Näytöksiä kävivät katsomassa Neulamäen koulun oppilaiden ja opettajien lisäksi myös Särkiniemen koululaiset. Esitykset kestivät noin 20 minuuttia, ja sinä aikana ehti tapahtua paljon.

Pop-up-kojun näytökset pitivät sisällään paljon erilaisia sähköön ja virtaan liittyviä vaarattomia kokeita, jotka olivat selitettävissä tieteellä. Myös sähkön vaarallisuus tuli selväksi. Esityksessä näytetyt testit olivat opettavaisia ja pitivät sisällään paljon tietoa, mutta hauskasti esitettyinä ne saivat yleisön innostumaan ja nauramaan iästä huolimatta. Niin ykkös- kuin kymppiluokkalaisetkin olivat katsomassa esitystä. Yleisö sai kysyä kysymyksiä ja osallistua kokeisiin, mikä innosti vielä lisää.

Esityksen jälkeen osa oppilaista kävi esiintyjä Mikan luona kysymässä kysymyksiä ja tutkimassa lavaa. Eräs kymppiluokkalainen kävi myös kokeilemassa maailman tyhmintä soitinta, luutaviulua.

Tiivistyksenä voisi sanoa, että kaikki oppilaat ja myös opettajat nauttivat tutustumisesta sähkön maailmaan!

Teksti ja kuvat: Amila Kraemer, Elsa Mättö ja Tinna Kasanen, 7A, Neulamäen koulu, Kuopio