Tutki - Kokeile - Kehitä (TuKoKe)- kilpailun lopputapahtumassa tuomaristo haastattelee kilpailijoita

tuukka_heikkila.jpg

Tutki-Kokeile-Kehitä - tiedekilpailun lopputapahtumassa ovat esillä esikarsinnan läpäisseet kilpailutyöt. Lopputapahtumassa kilpailijat rakentavat työlleen ständin ja valmistautuvat esittelemään työnsä tuomaristolle. Varsinaisen kilpailutyön ohella palkinnoille pääsyä ratkaisee siten myös se, kuinka hyvin kilpailija on valmistautunut työnsä esittelemään. Kaikki havainnollistava oheismateriaali on sallittua, ja ständeillä näkeekin paljon pienoismalleja, prototyyppejä, videotallenteita ja piirroskuvia. Tuomaristo kiertelee katselemassa lopputapahtumassa ja arvioi TuKoKe-töitä postereiden ja tekijöidensä esittelyn perusteella.

Energiateollisuuden asiantuntija Tuukka Heikkilä oli mukana tuomaristossa ensimmäistä kertaa. Hänen arvioitavanaan oli iältään vanhimpien eli III-sarjan (yläaste- ja lukio-ikäisten) osallistujien kilpailutöitä.

“Finaalityöt oli pääosin hyvin tehty, mutta erityisesti niiden esittelyt toteutettiin taitavasti. Idealla kun ei tee paljoakaan, jos sitä ei osaa myydä. TuKoKessa kyllä osattiin. Nuorten innostus projekteihinsa oli hieno nähdä ja monilla oli myös selkeä kuva siitä, millaista jatkotutkimusta haluaa aiheesta tehdä”, Tuukka pohti kokemuksiaan tuomaroinnista.