Voimala Snellmanin koululle Kuopioon

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Pohjois-Savon alueosasto lahjoitti kuopiolaiselle Snellmanin koululle energian oppimispaketti Voimalan.

Kuva: Pentti Vänskä

Snellmanin koulu on Kuopion keskustassa sijaitseva 1. - 6. luokkien koulu, jossa oppilasmäärä lukuvuoden 2018 - 2019 alussa on noin 245. Koulussa toimii 13 luokkaa, joista kolme pienluokkaa. Opettajia koulussa on18. Koulussa painotetaan turvallisuutta, perusasioiden oppimista ja yhteistyötä sekä sitä, että oppilaalle muodostuisi halu elinikäiseen oppimiseen. Kaupunkikeskustan koulussa halutaan myös monipuolisesti hyödyntää koulun ympäristöä opetuksessa. Tarjolla tähän ovat mm. monet museot, kirjasto, Väinölänniemi, Matkustajasatama ja Kallavesi rantoineen.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii – valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet – kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL ry:llä on 16 alueosastoa, joista kukin lahjoittaa oman alueensa peruskoululle Voimala-paketin.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista, energiatehokasta ja älykästä käyttöä. STEK tuottaa sähköön ja energiaan tutustumista helpottavia opetusmateriaaleja opettajille. STEKin jäseniä ovat muun muassa Teknologiateollisuus ry, Energiateollisuus ET ry, Sähkö- ja teleurakoitsijoiden liitto sekä Sähköteknisen Kaupan liitto ry.

Voimalan on suunnitellut Janne Käpylehto yhdessä opettajatyöryhmän kanssa. Janne Käpylehto on palkittu tietokirjailija, keksijä ja energia-aiheisten työpajojen ja kurssien pitäjä. Hän on tehnyt laajasti asiantuntijatehtäviä erityisesti energia-alalla sekä toteuttanut poikkitieteellisiä energiaprojekteja.

VoimalaKirsi Gimishanov