STUL ry lahjoitti Voimalan Haukiputaan koululle

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Pohjois-Suomen alueosasto lahjoitti Haukiputaan koululle energian oppimispaketti Voimalan.

Kuva: Janica Karasti

Haukiputaan koulu on lähes 1 000 oppilaan yhtenäiskoulu. Yläkoulussa opiskelee noin 440 oppilasta ja alakoulussa noin 480, joista Keiskassa 70. Koulussa työskentelee 80 opettajaa ja 28 koulunkäynninohjaajaa. Haukiputaan koulu osallistuu mm. KiVa-kouluun, Liikkuvaan kouluun, Majakkaan ja Unesco-ASP-verkostoon. Koulussa on aktiivinen vanhempi-opettajatoiminta, opiskelijavaltuusto sekä MLL-koulutetut tukioppilaat.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii – valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet – kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL ry:llä on 16 alueosastoa, joista kukin lahjoittaa oman alueensa peruskoululle Voimala-paketin.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista, energiatehokasta ja älykästä käyttöä. STEK tuottaa sähköön ja energiaan tutustumista helpottavia opetusmateriaaleja opettajille. STEKin jäseniä ovat muun muassa Teknologiateollisuus ry, Energiateollisuus ET ry, Sähkö- ja teleurakoitsijoiden liitto sekä Sähköteknisen Kaupan liitto ry.

Voimalan on suunnitellut Janne Käpylehto yhdessä opettajatyöryhmän kanssa. Janne Käpylehto on palkittu tietokirjailija, keksijä ja energia-aiheisten työpajojen ja kurssien pitäjä. Hän on tehnyt laajasti asiantuntijatehtäviä erityisesti energia-alalla sekä toteuttanut poikkitieteellisiä energiaprojekteja.

VoimalaKirsi Gimishanov