Langinkosken koulu sai Voimalan

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Kaakkois-Suomen alueosasto lahjoitti Langinkosken koululle energian oppimispaketti Voimalan.

Kuva: Anne Nisula

Langinkosken koulu
on Kotkan Metsolassa sijaitseva urheilupainotteinen yläkoulu, jossa opiskellaan 6.-9. luokka-asteilla. Oppilaita on noin 320 ja opettajia sekä muuta henkilökuntaa on noin 40. Langinkosken koulu on tällä hetkellä väistötiloissa Mussalon Savotassa. Uusi yhtenäiskoulu (luokat esikoulusta 9. luokkaan) valmistuu puretun Langinkosken koulun paikalle vuoden 2019 loppuun mennessä.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii – valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet – kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL ry:llä on 16 alueosastoa, joista kukin lahjoittaa oman alueensa peruskoululle Voimala-paketin.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista, energiatehokasta ja älykästä käyttöä. STEK tuottaa sähköön ja energiaan tutustumista helpottavia opetusmateriaaleja opettajille. STEKin jäseniä ovat muun muassa Teknologiateollisuus ry, Energiateollisuus ET ry, Sähkö- ja teleurakoitsijoiden liitto sekä Sähköteknisen Kaupan liitto ry.

Voimalan on suunnitellut Janne Käpylehto yhdessä opettajatyöryhmän kanssa. Janne Käpylehto on palkittu tietokirjailija, keksijä ja energia-aiheisten työpajojen ja kurssien pitäjä. Hän on tehnyt laajasti asiantuntijatehtäviä erityisesti energia-alalla sekä toteuttanut poikkitieteellisiä energiaprojekteja.

VoimalaKirsi Gimishanov