Lausteen koululle Turkuun Voimala -oppimispaketti

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Varsinais-Suomen alueosasto lahjoitti Lausteen koululle energian oppimispaketti Voimalan.

Kuva: Suvi Elo

Lausteen koulu on 1-6 luokkien monikulttuurinen koulu, jossa tänä syksynä aloitti lukuvuotensa 200 oppilasta. Koulussa puhutaan 12 eri äidinkieltä ja eri uskontokunnat ovat hyvin edustettuina. Lausteen koulu toimii Turun Itäisellä alueella. Koulu on myös Liikkuva koulu ja pyrkii tukemaan lapsen kokonaisvaltaista kasvunpolkua. 

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii – valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet – kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL ry:llä on 16 alueosastoa, joista kukin lahjoittaa oman alueensa peruskoululle Voimala-paketin.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista, energiatehokasta ja älykästä käyttöä. STEK tuottaa sähköön ja energiaan tutustumista helpottavia opetusmateriaaleja opettajille. STEKin jäseniä ovat muun muassa Teknologiateollisuus ry, Energiateollisuus ET ry, Sähkö- ja teleurakoitsijoiden liitto sekä Sähköteknisen Kaupan liitto ry.

Voimalan on suunnitellut Janne Käpylehto yhdessä opettajatyöryhmän kanssa. Janne Käpylehto on palkittu tietokirjailija, keksijä ja energia-aiheisten työpajojen ja kurssien pitäjä. Hän on tehnyt laajasti asiantuntijatehtäviä erityisesti energia-alalla sekä toteuttanut poikkitieteellisiä energiaprojekteja.

VoimalaKirsi Gimishanov