STEK Sähkökisa jatkaa osana TuKoKe -kilpailua

STEK SÄhkökisa oli lukuvuonna 2017 ensimmäistä kertaa osa Tutki-Kokeile-Kehitä kisaa. Yhteistyö jatkuu myös tänä vuonna.

Tutki-Kokeile-Kehitä on suunnattu 6–20-vuotiaille tieteistä ja tekniikasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Tieteenaloja ei ole kilpailussa rajattu ja osallistua voi tutkimuksella, projektilla tai keksinnöllä yksin tai ryhmässä. Kilpailun osallistuminen on maksutonta eikä muihin kilpailuihin osallistuminen ole esteenä TuKoKe-kilpailuun osallistumiselle.

TuKoKe-työn voi tehdä mistä tahansa itseä kiinnostavasta aiheesta. STEK Sähkökisaan osallistuaksesi aiheesi tulisi jollain tavalla sivuta sähköä.  

Työ voi esimerkiksi olla jokin projekti, kuten tutkimus tai kehitystyö, tai se voi olla sovellus tai uusi keksintö. Työssä voi vaikka tutkia tai tarkkailla ympäröivää luontoa tai luonnonilmiöitä. Yhtä hyvin se voi olla tutkimus kirjallisuuteen liittyen, kokeellinen laboratoriossa suoritettu tutkimus, tietokoneohjelma tai tuote. Parhaat aiheet löytyvät usein arkipäiväisistä ongelmista tai ihmetyksen aiheista. Työn voi tehdä yksin, pareittain tai ryhmässä ja sillä voi olla ohjaajana esimerkiksi opettaja tai muu tuttu aikuinen. Työn voi tehdä myös itsenäisesti ilman ohjaajaa. Kilplailuun voi osallistua koulusta tai työn voi tehdä kotona vapaa-ajalla. TuKoKe-töissä vain mielikuvitus on rajana.